Er is niks mis met hard werken en gezellig onder de mensen zijn. Maar je regelmatig terugtrekken en een relatie met stilte opbouwen is nodig voor een evenwichtig leven. Stilte is voor veel mensen moeilijk te verdragen. Stilte zoeken is het begin van stilstaan, van luisteren naar je innerlijke kompas. We vergeten het te vaak of weten de weg ernaar toe niet meer te vinden. Dan raak je het contact kwijt met jezelf, je kern, je hart. Bij Lewenmoed kunnen we je op weg helpen. 

Stilte als inspiratiebron

Boris Wanders

Mijn inspiratie vind ik in gedichten en schilderijen, in het bestuderen van filosofen en organisatiedenkers en in het werken met mensen.

In toenemende mate wordt van ondernemers, managers en professionals authentiek leiderschap gevraagd. Dat verlangt van hen om persoonlijk betrokken te zijn en om goed contact met anderen te kunnen maken. Je moet jezelf in het spel brengen. Ik begeleid mensen bij hun persoonlijke onderzoek naar hun innerlijke kracht als leider. Daarbij put ik uit mijn ervaring als trainer, coach, teamleider en directielid.

Veel mensen hebben behoefte aan balans, tussen leven en werk, tussen presteren en ontspannen. Een goed begin zit in het ontwikkelen van een gezonde relatie met stilte. Als coach en meditatieinstructeur werk ik aan het vergroten van vriendelijkheid voor jezelf ook als het dan soms ook heel stil en ongemakkelijk wordt.

Opleidingsachtergrond: nederlandse taal- en letterkunde; coaching en teamcoaching; meditatieinstructeur. Leeftijd: 64 jaar.

kunstje

ik kan een kunstje

met mijn mond

ik maak lossen tanden

en ik kan met losse handen

dromen dat ik zweef

onder de grond

Stilte is een ruimte die je kunt binnengaan. Er zijn vier toegangswegen. 1) Je lichaam en je zintuigen. 2) De natuur, de seizoenen en alles wat leeft. 3) De ander en jezelf openen voor contact. 4) Kunst en alle vormen van schoonheid.

Judith Lechner

Mijn leven is een breed en veelkleurig palet. Ik ben een creatieve generalist die eigenlijk té veel dingen leuk vindt om te doen. Gelukkig beschik ik over het vermogen om te kiezen, me terug te trekken en mij af te stemmen op mijn innerlijke doelen en verlangens. 

Het grootste deel van mijn werkende leven ben ik innovator, projectmanager en leidinggevende geweest. De laatste vijftien in de rol van directeur.  Ik houd ervan om onbekende paden te betreden en een nieuw pad te zoeken, dat doe ik liefst samen maar als het nodig is ook alleen.

 

Naast mijn parttime werk als directeur, coach ik graag mensen in kleine groepen of individueel. Ik zoek graag naar de essentie van een vraagstuk en schuw het niet om dat wat moeilijk is naar boven te halen. In het coachen zijn begrippen als energie, intuïtie en gevoel naast een scherpe analyse mijn instrumenten.

Opleidingsachtergrond: bestuurskunde; coaching; meditatieinstructeur; psychologie van het lichaam (in opleiding). Leeftijd: 59 jaar.

adres

Patrijspoort 126

9733 GR Groningen

contact

lewenmoed@gmail.com

06 1065 1840

team

Judith Lechner

Boris Wanders